sadsad x
asdasd
vievi_650x400pxl.jpg (60 KB)

VIEVI’DEN YAZ TARİFLERİ

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

MALZEMELER

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 8 adet temizlenmiş enginar
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Zeytintağı ile küp şeklinde doğradığınız soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine yine küp şeklinde doğradığınız patates ve havucu ekleyerek kavurmaya devam edin. Bezelyeyi de üzerine ekledikten kısa bir süre sonra garnitürünüzü ocaktan alın. Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta limon suyu, su, toz şeker, tuz ve iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Enginarları tencereye yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz garnitürlerden koyun. Hazırlamış olduğunuz sosu tencereye aktarın. ardından tencerenin kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

ÇİLEKLİ SEMİZOTU SALATASI

MALZEMELER

  • Yarım demet Semizotu
  • 1 kase çilek
  • 100gr keçi peyniri
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Sos için;
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon
  • Nane

HAZIRLANIŞI

Semizotunun saplarını kesip bol suda yıkayın. Semizotları iyice kuruduktan sonra doğrayın. Salata tabağına alın. Üzerine yıkanmış ince dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Keçi peyniri ve cevizi serpiştirin. Sos malzemelerini karıştırarak sosunu hazırlayın. Servis yapacağınız zaman üzerine sosunu gezdirin. AFİYET OLSUN.

FIRINDA SARIMSAK

MALZEMELER

  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Bütün sarımsağın baş kısmını kesin. Folyoya sararak 200 derece fırında yumuşayıncaya ve biraz da kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıktığında üzerine dilediğiniz otları ekleyip zeytinyağı gezdirerek ve kaya tuzu serperek harika bir garnitür olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.